Reisverhaal en/of Pagina schrijven

• Ga naar ‘Start’ of het Windows logo (linksonder in je scherm op je computer), klik ‘Alle Programma’s, zoek ‘Windows Live’ en selecteer in het schermpje ernaast ‘Windows Live Writer’ (klikken). Het scherm van ‘Live Writer’ opent nu.

(als je meerdere accounts hebt aangemaakt bedenk op welk weblog je wilt plaatsen en selecteer deze bij  bovenin de menubalk (zie voorbeeld).

• Je start automatisch met een nieuw reisverhaal. Wil je een nieuwe pagina maken, klik dan op het blauwe rechthoekje linksbovenin en klik vervolgens op nieuwe pagina onder nieuw bericht.

• Klik in ‘Typ hier de titel van het bericht (of pagina)’ en geef de titel in de je het artikel wilt geven.

• Schrijf vervolgens het artikel in de ruimte onder titel
  • Klaar? ‘Publiceren’ klikken

Mooi saai… kan ik ook andere dingen doen dan alleen tekst invoeren? Yezz, dat kan!

Uitleg over bloggen in Live Writer

Live Writer werkt bijna net zo als het bekende Word. Het is vrij gemakkelijk. Onderin zie je nog een paar tabjes waar je je reisblog als voorbeeld kan bekijken. Dat kan handig zijn voordat je direct publiceert.

Invoegen

Je kunt:

• Klikbare (hyper)link (een link naar andere website of website pagina) toevoegen
  • Afbeelding toevoegen
  • Fotoalbum toevoegen
  • Kaart toevoegen
  • Tags (trefwoorden) toevoegen zodat je bericht eenvoudiger gevonden wordt
  • Video toevoegen (waarschuwing! Filmpjes nemen enorm veel ruimte in (wordt je site traag van en kan in de kosten gaan lopen wat betreft gehuurde serverruimte), daarom (mijn ongevraagde advies)uploaden bij de gratis aanbieders als b.v. Youtube of Google en van daar uit plaatsen naar je eigen site.

Opmaak

je kunt:

• Het lettertype bepalen
  • De tekstkleur aanpassen
  • Tekst uitlijnen (links, rechts, centreren, uitvullen)
  • Nummering en opsommingstekens toevoegen
  • Stukken tekst citeren
  • Bericht splitsen ( het welbekende ‘Meer lezen…’)

Je ziet Live Writer geeft veel mogelijkheden om je bericht zo te maken zoals jij dit wilt.

Plezier met het gebruik van Live Writer!