Klik in het linkermenu op nieuw reisverhaal.

Onder nieuw reisverhaal, zie je een lange lege balk, daar kan je een titel geven aan je reisverhaal. Het reisverhaal zelf schrijf je in het grotere vak eronder.

Boven het grote vak zie je allemaal vierkante icoontjes waar je je tekst kunt opmaken. De meeste iccontjes komen je waarschijnlijk bekend voor en anders verschijnt de uitleg als je er met je muis overheen gaat.

Losse afbeelding(en) of een ander bestand toevoegen (van je eigen computer).

1. Klik op één van de icoontjes bij ‘Upload/voeg’ toe: het meest linkse icoon is gereserveerd voor afbeeldingen. Deze gebruik ik als voorbeeld.
  2. Klik ‘Bestanden kiezen
  3. Kies de afbeelding van je computer die je wilt plaatsen in het bericht
  4. Klik ‘Openen’ (het bestand wordt geupload en je ziet de gegevens van de foto verschijnen, wat je kunt instellen naar je wensen).
  5. Klik vervolgens op ‘Invoegen in reisverhaal‘ en je foto wordt netjes in je reisverhaal geplaatst.

Wil je een al geuploade foto (opnieuw) gebruiken? Klik dan bovenin het upload scherm ‘Media Bibliotheek’. Vind de foto (kan via zoekmenu of door de pagina’s te bladeren (onder ‘Zoek Media’), klik ‘Toon’ en je kunt je wensen voor de al geuploade foto instellen en vervolgens plaatsen.

Tags

Tags zijn trefwoorden die je kunt toevoegen waardoor je bezoeker (en jijzelf) eenvoudiger kunnen vinden wat gezocht wordt. Het vak ‘Tags’ vind je aan de rechterkant van het scherm als je een reisverhaal schrijft.

1. In het vak ‘Nieuwe tag toevoegen’ kan je de tag(s) toevoegen. Gebruik je meerdere tags voor 1 reisverhaal, deze dan scheiden door een komma.
  2. Je kunt ook ‘Kies uit de meest populaire tags’ klikken. Je kunt dan eerder gebruikte tags opnieuw gebruiken door erop te klikken
  3. Klaar? ‘Toevoegen‘ klikken

Opmerking: Overdaad schaadt, gebruik alleen tags die inhoudelijk met het bericht te maken hebben. Gebruik je teveel, dan zullen je bezoekers (en jij) zoveel berichten te zien krijgen dat het alsnog een zoekplaatje wordt.

Categorieën

Om je reisverhalen overzichtelijk te houden plaats je ze in categorieën. Zo kan je bijvoorbeeld de landen die je bezoekt als categorie gebruiken. Deze kan je dan als widget op je reisblog plaatsen, zodat de thuisblijvers alle reisverhalen uit bijvoorbeeld 1 land kunnen lezen.

Aan de rechterkant van je scherm vink je de categorie(ën) aan waar je het bericht onder wilt brengen.

Nieuwe categorie maken?

1. Klik + ‘Nieuwe categorie toevoegen
  2. Geef in het vak de categorienaam op
  3. In het vak ‘hoofdcategorie’ kan bepaald worden of het een geheel eigen categorie wordt (hoofdcategorie) of een subcategorie van een hoofdcategorie. Klik daarvoor op het ‘driehoekje’ aan de rechterkant.
  4. Klaar? ‘Toevoegen‘ klikken

Onder het vak waar berichten geschreven worden bevinden zich nog meer instellingen.

Publiceer

Publiceren is het online zetten van je reisverhaal. Misschien wil je het bericht eerst als ‘Concept bewaren’ en het vervolgens ‘Vooraf bekijken’ om eventuele typefouten op te sporen en/of andere onregelmatigheden te ontdekken.

Status

Bij ‘Status’ kan tussen ‘Concept’ en ‘Gepland’ gekozen worden. Vervolgens kan bij ‘Direct publiceren’ een ander tijdstip dan dit moment worden ingesteld wanner het bericht op de site zal verschijnen.

Zichtbaarheid

Publiek: voor iedere bezoeker zichtbaar

Met wachtwoord beveiligd: selecteren als je alleen een bepaalde groep mensen toegang tot het bericht wilt geven. Als je deze optie selecteert, dan opent zich een vak waar je het wachtwoord invoert. (Niet vergeten!! de mensen die wél het bericht mogen lezen het wachtwoord door te geven).

Privé: Dit bericht is alleen zichtbaar voor de eigenaar van het bericht en voor niemand anders. Het ziet er op de site uit als een normaal bericht met de vermelding ‘Privé’ in de titel toegevoegd.

Ingesteld naar wens? Klik de op de ‘Publiceer’ knop!