Lees ook:

Stap 1: Open je reisverhaal of een nieuw reisverhaal

Stap 2: Upload de foto’s
Klik op de Afbeelding toevoegen knop (afb. 1)

Afbeelding 1

Stap 3: Kies je bestanden (foto’s).

De bestanden toevoegen pop-up verschijnt. Zie onderstaande afbeelding. Klik op bestanden kiezen en selecteer de foto(‘s), je kan meerdere foto’s tegelijk selecteren om te uploaden.

Eventueel kan je ook bestanden kiezen uit de media bibliotheek (dit zijn afbeeldingen die je eerder al geupload hebt) of van een andere site waarvan je de URL (webadres) van de foto hebt. Deze opties zie je bovenin.

LET OP: de bestanden mogen niet groter zijn dan 1 mb per stuk. Om het uploaden ook snel te houden, kan je het beste de foto’s verkleinen voordat je ze uplaod. Lees hier hoe meerdere foto’s tegelijk verkleind.

Afbeelding 2

Stap 4: Titels en beschrijvingen toevoegen en andere opties

De foto(‘s) worden nu geupload. Upload je er 1, dan wordt deze foto direct getoond (zie afbeelding 3). Upload je er direct meerdere, dan komen deze onder elkaar te staan met een linkje ‘tonen’ erachter (zie afbeelding 4). Daarna kan je deze foto’s los invoegen net als je 1 foto upload in je reisverhaal.

Hier kan je een titel, onderschrift en een beschrijving aan toevoegen. TIP: gebruik het onderschrift voor tekst bij de foto. Een losse foto kan je laten doorlinken naar je reisverhaal, de originele grote foto of een andere site (bijvoorbeeld naar Flickr of Facebook). Ook kan je zelf kiezen hoe de foto in het reisverhaal wordt geplaatst, rechts in het midden of links en hoe groot.

Stap 5: Invoegen in je reisverhaal

Klik op invoegen in je reisverhaal en de foto wordt toegevoegd.

Afbeelding 3

Afbeelding 4