Lees ook:

Het begin is hetzelfde als een foto toevoegen aan je reisverhaal.

Stap 1: Open je reisverhaal of een nieuw reisverhaal


Stap 2: Upload de foto’s
Klik op de Afbeelding toevoegen knop (afb. 1)

Afbeelding 1

Stap 3: Kies je bestanden (foto’s).

De bestanden toevoegen pop-up verschijnt. Zie onderstaande afbeelding. Klik op bestanden kiezen en selecteer de foto’s, je kan meerdere foto’s tegelijk selecteren om te uploaden.

Eventueel kan je ook bestanden kiezen uit de media bibliotheek (dit zijn afbeeldingen die je eerder al geupload hebt) of van een andere site waarvan je de URL (webadres) van de foto hebt. Deze opties zie je bovenin.

LET OP: de bestanden mogen niet groter zijn dan 1 mb per stuk. Om het uploaden ook snel te houden, kan je het beste de foto’s verkleinen voordat je ze upload. Lees hier hoe je meerdere foto’s tegelijk verkleind.

Stap 4: Titels en beschrijvingen toevoegen en andere opties

De foto(‘s) worden nu geupload. Ze komen onder elkaar te staan met een linkje ‘tonen’ erachter en worden in de ‘gallerij’ toegevoegd. Elke foto kan je apart bewerken door eerst op ‘tonen’ te klikken.Hier kan je een titel, onderschrift en een beschrijvingaan toevoegen. TIP: gebruik het onderschrift voor tekst bij de foto. Een losse foto kan je laten doorlinken naar je reisverhaal, de originele grote foto of een andere site (bijvoorbeeld naar Flickr of Facebook). Ook kan je zelf kiezen hoe de foto in het reisverhaal wordt geplaatst, rechts in het midden of links en hoe groot.

Stap 5: Wijzigingen opslaan

Als je klaar bent met het toevoegen van onderschriften bij je foto’s klik je onderin op ‘alle wijzigingen opslaan’.

Stap 6: Gallerij instellingen en toevoegen

Kies je gallerij instellingen klik op gallerij toevoegen.

Let op: een andere mogelijkheid is om de pop-up af te sluiten nadat de foto’s zijn geupload. Deze foto’s worden direct toegevoegd aan de gallerij.Door op de knop ‘gallerij invoegen’ te klikken, wordt het album ingevoegd.

Deze manier is sneller, maar hier kan je de instellingen niet wijzigen en foto’s niet bewerken.