In de niet westerse landen in de wereld kan de internet verbinding nog wel eens traag zijn. Om niet de hele dag door te brengen in het internet cafe raden we aan om je foto’s te verkleinen voordat je ze upload.

We hebben een programmaatje ImageBatch voor je online gezet, waarmee je alle foto’s in een map tegelijk kunt verkleinen. ImageBatch en kan je hier als zip file downloaden.

TIP: zet ImageBatch op je geheugenkaart van je fototoestel. In vele internet cafes mag je geen software downloaden en/of installeren.

Als de zip file is uitgepakt, open je het programma zonder dat deze zich installeert op de lokale computer. Dit kan handig zijn, omdat je in internet cafes niet altijd software mag installeren.

Hoe werkt het?

1. Ten eerste geef je de ‘input directory’ aan. Dit is een map waar de foto’s in staan. TIP: kopieer eerst je foto’s naar een aparte map op de lokale computer en geef deze aan als ‘input directory’.

2. Maak een tweede map aan waar de verkleinde foto’s in komen te staan en geef deze aan. Of vink de optie ‘use input directory for output’ aan, zodat de foto’s uit de input directory worden overschreven.

3. Wij adviseren bij de ‘resize parameters’ de middelste optie aan te vinken en de width op 800 te zetten.

4. Klik op start en de verkleinde foto’s komen allemaal in de aangegeven map te staan.