Je kan je eigen reisblog verder uitbreiden met widgets. Dit zijn items die je in de zijbalk van je reisblog kunt plaatsen via de widget pagina.

De zijbalk staat meestal rechts van je reisverhaal, zoals je hieronder de indeling van een reisblog kan zien. Bovenin staat je header, links de reisverhalen en rechts in de zijbalk de widgets. Deze is groen omlijnd. Zie de voorbeeld reisblogs om te kijken hoe dat er uit ziet.

De pagina widgets vind je in het menu.

Widgets kan je onbeperkt plaatsen en weer verwijderen (drag and drop). De widgets sleep je naar een sidebar aan de recherkant om deze te activeren. Versleep de widget terug naar links om te deactiveren en de instellingen te verwijderen.

Sleep de widget naar onder (gedeactiveerde widgets) om deze te verwijderen van de sidebar, maar om de instellingen te bewaren.

Als je op het pijltje van de widget klikt, kan je de instellingen wijzigen of de titel van de widget. Dat zie je hieronder.

Er zijn vele widgets die je kan gebruiken. Hieronder een aantal voorbeelden:

• laatste reacties op je verhalen
  • lijst van je laatste geschreven reisverhalen
  • inschrijven voor mailinglist
  • het weer op locatie
  • een willekeurige foto uit je foto album
  • het weerbericht van de plek waar je verblijft
  • kaart met de locatie waar je bent
  • archief met al je geschreven reisverhalen