Er zijn twee manieren om te laten zien waar je bent.

1. Bij elk reisverhaal wordt er automatisch een locatie toegevoegd. Dit is de locatie waar je op dat moment ook bent. Dat gebeurt op basis van het IP adres van de computer waar je op dat moment op bezig bent.
  2. De locatie waar je je laatste reisverhaal hebt geschreven, kan je ook als widget toevoegen aan je reisblog. (dat lees je direct onder punt 1).

1. Op je reisblog zie je onder elk reisverhaal een link: Mijn locatie. Als bezoekers van je blog daar met de muis over heen gaan, krijgen ze een kaartje van je locatie te zien. Zie hier het voorbeeld.

Soms is de locatie heel nauwkeurig, maar als je in the middle of nowhere zit, kan het zijn dat de locatie niet klopt. Deze kan je zelf aanpassen onderaan je reisverhalen.

Geef een plaatsnaam en het land in, komma gescheiden, boven het kaartje en klik op load. Nu zie je de nieuwe locatie die je hebt opgegeven.

Als je niet wilt dat bezoekers van je blog weten waar je bent, dan heb je de optie om het vinkje bij public uit te zetten of het rondje off (rechtsonderin) aanvinken.

2. Ga in het menu naar widgets en sleep de widget ‘mijn huidige locatie’ naar de menubalk rechts.

Geef de widget een titel, zoals bijvoorbeeld ‘hier ben ik’ en klik op opslaan.

Hieronder zie je een voorbeeld van de mijn huidige locatie widget.