Het is voor vrienden en familie mogelijk om in te schrijven voor de mailinglist of nieuwsbrief. Bij elk nieuw geschreven reisverhaal krijgt iedereen die zich ingeschreven heeft automatisch een email toegestuurd met een link naar het laatste reisverhaal.

1. Ga naar Widgets en sleep de mailinglist widget naar je zijbalk (Menu – Weergave – Widgets)

2. Vervolgens wordt deze op de volgende manier weergegeven op je reisblog. Iedereen kan zich hier inschrijven door het email adres in te voeren en op de ‘schrijf in’ button te klikken.

3. Je kan de email die automatisch wordt verstuurd aanpassen. In het menu onder mailinglist vind je de instellingen.

4. De tekst van je email kan je aanpassen door je tekst in de onderstaande vak aan te passen. Je kan hier ook de volgende tags gebruiken: BLOGNAME, POST_TITLE, POST_URL, BLOGNAME en CANCEL_URL. Elke keer als je een nieuwe reisverhaal schrijft, worden deze variabelen automatisch aangepast.

5. In het mailinglist menu beheer je ook de email adressen die zijn ingeschreven. Email adressen kan je handmatig toevoegen of verwijderen.