Je kan je eigen reisblog statistieken op je dashboard zien. Zo zie je hoeveel bezoekers je blog hebben bezocht, wat de best gelezen reisverhalen zijn en waar je bezoekers vandaan komen.  Deze statistieken kan je per dag, per week of over een heel jaar bekijken.

stats GVW

Hoe krijg ik reisblog statistieken op mijn dashboard?
Hiervoor moet je een Google Analytics account aanmaken en hieronder lees je stap voor stap hoe je dat doet. Je plakt dan eenmalig een code op je reisblog en dan worden je reisblog statistieken bijgehouden. Als je nog geen Google account hebt (bv Gmail) kan je deze eerst aanmaken.

Een account aan je Analytics-account toevoegen

• Log in op je Google Analytics-account. Klik op Beheerder op de menubalk boven aan een pagina.
  • Klik in het dropdown-menu in de kolom Account op Nieuw account maken.
  • Selecteer Website of Mobiele app.
  • Geef in het gedeelte je account instellen een Accountnaam op.
  • Geef in het gedeelte je property instellen de reisblognaam.
  • Voer je reisblog URL in.
  • Je kunt geen property maken als de notatie van je reisblog URL onjuist is.
  • Selecteer een Branchecategorie.
  • Selecteer de Tijdzone voor rapportage.
  • Selecteer bij Instellingen voor gegevens delen de gewenste instellingen voor het delen van gegevens.
  • Klik op Tracking-ID ophalen.
  • Ga terug naar je Gaatverweg dashboard en vervolgens naar de Google Analytics instellingen bij meer opties

meer opties menu reisblog stats

• Log in met je Google account waar je net een Analytics account hebt aangemaakt en geef toestemming
  • Hierna verschijnt er automatisch de Tracking-ID / UA code in het invulveld tracking code

GA instellingen

• Selecteer je Google Analytics profiel dat je net hebt aangemaakt
  • Klik op wijzigingen opslaan en ga terug naar je dashboard en hier zie je je reisblog statistieken

Let op: Het kan enige uren duren voordat je gegevens in de statistieken kunt zien.