LET OP: De app kan alleen worden gebruikt als Plus reiziger (of Plus/Ultimate foto). Nadat je een Plus abonnement hebt, wordt de Windows Live Writer automatisch geschikt gemaakt om te bloggen!

Lees ook: Bloggen met Windows Live Writer

Ga je op reis en neem je een laptop mee dan kan je met Gaatverweg en Windows Live Writer je verhalen schrijven.

Met Windows Live Writer kun offline je verhaal schrijven wanneer het jou aankomt. Is je verhaal klaar dan kan je je belevingen in één keer plaatsen op jou Gaatverweg reisblog. Het enige wat je nodig hebt is een tijdelijke verbinding met het internet en een gratis draadloos netwerk is zo gevonden bij elke Mc Donalds of Starbucks.

Op de volgende manier kan je Windows Live Writer gebruiken voor Gaatverweg.nl.

Stap 1: Installeer Windows Live Writer

Download en installeer Windows Live Writer

Live Writer is onderdeel van Live Essentials waar nog meer programma’s onder vallen. Zorg ervoor dat je de onderste optie kiest: zelf de programma’s kiezen die geïnstalleerd moeten worden.

Stap 2: Windows Live Writer configureren
Start Windows Live Writer op. Er verschijnt een pop-up waar je de weblogservice moet selecteren. Selecteer Andere services (zie onderstaande afbeelding).

Nu moet je de gegevens van je weblog opgeven. Vul bij webadres je blog url in, bijv. http://jij.gaatverweg.nl/. Vul je Gaatverweg.nl login gegevens in bij Gebruikersnaam en Wachtwoord en klik op Volgende (zie onderstaande afbeelding).

Reisdagboek gegevens

Vul je reisblog gegevens in

Er verschijnt een vraag of je een tijdelijk bericht wil toevoegen. Klik op Ja (zie onderstaande afbeelding). Dit zorgt ervoor dat je binnen Windows Live Writer een voorbeeld van je reisverhaal kan zien binnen je eigen design.

tijdelijk reisverhaal op reisblog

Klik Ja

Windows Live Writer is nu geconfigureerd geef een naam van je reisblog op en klik op Voltooien (zie onderstaande afbeelding).

reisblog aanmaken

Vul je reisblog naam in en klik op voltooien

Je kunt nu beginnen met bloggen met Windows Live Writer. Lees het artikel over een reisverhaal schrijven met Windows Live Writer en  probeer een test verhaal te maken, voeg foto’s toe. Mocht je nog vragen hebben over Windows Live Writer dan kan je deze altijd stellen op het Gaatverweg Facebook.

Veel reis plezier!